"Бест-панорама" ЕООД

Остъкляване със сгъваема система от стъкло за всеки дом, офис, заведение, зимна градина.

Сгъваемата система от стъкло Ви позволява по-голямо пространство и използваема част на вашето помещение. Създава естествена красота на външността на сградата. Дава възможност да се използва балкона по всяко удобно за вас време като остъклен или неостъклен. Нищо не дразни окото, само насладата от панорамата Ви е пълна. Осигурява се звуко- и топлоизолация. Създава безопасни условия за вашите деца, без прах, конденз и студ.

Разполагаме с голямо разнообразие на цветове, както на носещата алуминиева рамка, така и на стъклата, според вашето желание и вкус. Формата на балкона ви е без значение, навсякъде може да се постави системата от стъкло. Местата с голямо пространство също могат да се остъкляват. Няма значение колко е размера и големината им - хотели, кафенета, ресторанти, магазини.

В хубаво време Ви дава възможност да се отваря изцяло,а в лошо време Ви пази от дъжд, вятър, сняг и прах, без да разваля насладата от гледката Ви.Предпазните четки на системата и прозрачните силиконови фитили дават възможност за изолация на топлина, прах, шум. Използвани са напълно безвредни за вашето семейство материали.

Темперирано (закаленото) стъкло се произвежда чрез топлинна обработка на плаващо стъкло. Стъклото се разрязва до необходимия размер и всички обработки (като полиране на ръбовете или пробиване на отвори) се извършват преди закаляването. Стъклото се поставя в пещ, която го нагрява над точката на закаляване от 700 °C. След това стъклото бързо се охлажда с въздух. Това създава натискови напрежения по повърхността на стъклото, уравновесени от опъни напрежения в дълбочина. Схемата на охлаждане може да се види при наблюдение на стъклото с поляризирана светлина. Закаленото стъкло обикновено има якост, шест пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. Закаленото стъкло обикновено се използва в елементи без рамки (например като врати без рамки) и за конструктивни цели. Закаленото стъкло се счита за по-малко рисково от обикновеното, поради по-високата си якост и факта, че се чупи на малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания.

Ламинирано стъкло се произвежда чрез свързване на два или повече слоя обикновено плаващо стъкло с пластмасов вътрешен слой, обикновено от поливинил бутарил (PVB). PVB се поставя между стъклата, които след това се нагряват до около 70 °C и преминават през валцоване, за да се извадят остатъците от въздух и да се създаде първоначална връзка. Междинният слой задържа двата пласта стъкло, свързани дори след счупването им, и високата му якост предотвратява начупването на стъклото на големи остри парчета. Повече слоеве и по-дебело стъкло допълнително увеличават здравината. Бронираните стъклени панели, направени от дебело стъкло и няколко междинни слоя могат да достигнат до 50 мм дебелина. Друго свойство на PVB е, че подобрява звукоизолиращите свойства на стъклото чрез демпферния ефект и освен това спира 99% от преминаващата ултравиолетова светлина. Ламинираното стъкло се използва обикновено при повишен риск от наранявания. Типично приложение на ламинирани стъкла са витрините на магазини и прозорците на автомобили.

STOPSOL стъклото е вид стъкло, което се използва за фасади и покривно остъкляване. Представлява стъкло с т.нар. твърдо покритие - върху самото стъкло е нанесен фин пласт от метални оксиди, които са трудни за драскане и повреда. Самият пласт образува рефлектно покритие, което не допуска неблагоприятните слънчеви лъчи в помещението. Почти е задължително използването на подобно защитно стъкло, когато става въпрос за остъкляване на големи площи, защото в противен случай в помещението се получава нещо като мини парников ефект. Самото покритие от метални оксиди може да е насочено както навътре към помещението, така и навън. Във вторият случай рефлекторното му действие е по-силно. В стъклопакети стандартно се използва с дебелина 6mm.